o p   C O M P U T E R C U R S U S

bij Herman Hiddinga - telef. 072 540 40 70

e-mail: herman@opcomputercursus.nl
Begin | Basis | Vervolg | Workshops | Fotografie | Prijzen | Plaats | Tijd | Nieuws | Overig
W I N D O W S   L I V E    M A I L
Windows Live Mail is een populair e-mailprogramma. Het is de opvolger van Outlook Express, dat onderdeel is van Windows XP. Wie Windows Vista heeft zal het meegeleverde Windows Mail gebruiken.
Vanaf eind 2009 worden bijna alle nieuwe computers met Windows 7 geleverd, dat geen e-mailprogramma bevat. Meestal wordt het gratis Windows Live Mail ge´nstalleerd.
VERSIE 2011 en nieuwer
De nieuwere versies vanaf 2011, hebben helaas nogal wat nadelen. Zo kunnen er vaak geen foto's worden verstuurd zonder een zgn. Windows Live ID, waarmee moet worden aangemeld. Erg omslachtig. Foto's verkleinen en versturen vanuit het populaire Picasa is helemaal niet meer mogelijk.
Live Mail geeft dit niet aan, maar berichten met foto's blijven in Postvak UIT staan en later verschijnt onderstaande foutmelding.
TERUG naar VERSIE 2009
Het is niet eenvoudig terug te gaan naar de oude versie, maar wel mogelijk.
Hieronder beschrijf ik stapsgewijs hoe versie 2011 of nieuwer is te verwijderen en versie 2009 weer is te installeren. Een en ander is alleen voor ervaren computersgebruikers aan te raden en is voor eigen risico.
Door deze stappen uit te voeren is de kans klein dat er e-mailberichten en account-instellingen verloren gaan. Toch is aan te raden hiervan een back-up te maken, bijv. via Menu, E-mail exporteren, E-mail berichten.
In de meeste gevallen verdwijnen de Contactpersonen, zodat hiervan zeker een back-up moet worden gemaakt. Dat is niet zo eenvoudig en zal hier niet besproken worden.
1: Maak een back-up van e-mailberichten, accounts en Contactpersonen;
2: Verwijder Live Mail 2011 of nieuwer via Configuratiescherm, Programma's en onderdelen, Windows Live Essentials 2011, Verwijderen;
3: Start opnieuw op;
4: Start de installatie van Live Mail 2009 door HIER te klikken;
5: Klik op Uitvoeren, en op Ja;
6: Kies alleen voor Mail als er wordt gevraagd welke onderdelen van Live Essentials moeten worden ge´nstalleerd, en klik op Installeren;
7: In het venster met Installatie bijna gereed: Zet vinkjes uit en klik op Sluiten;
8: Klik in het venster Maak een Live ID aan op Sluiten;
9: Live Mail 2009 is nu te vinden onder alle Programma's, Windows Live;
10: Zet zonodig de back-up van berichten, accounts en Contactpersonen terug;
11: Via Windows update zal er opnieuw een update naar versie 2011 beschikbaar komen. Om te voorkomen dat deze wordt ge´nstalleerd, moet de lijst met te installeren updates regelmatig worden gecontroleerd. Als Live Essentials er tussen staat, klik daar met rechtermuisknop op, Verbergen.

Wie het bovenstaande niet zelf wil of kan uitvoeren, kan uiteraard mijn hulp inroepen. Soms kan ik deze hulp op afstand geven, soms is het nodig dat ik langskom. Wie een laptop heeft kan daarmee ook naar mijn adres in Heerhugowaard komen.
top ę copyright Hiddinga AUTOMATISERING BV discl.